Despre noi

Un atelier pentru exploratori între 1 și 101 ani.

Un atelier care face din imaginație, forme și din forme, imaginație.

 

Suntem două mame. O mamă de fată și una de băiat.

Cei doi, care acum un pic de vreme erau mici și acum sunt din ce în ce mai mari, sunt cei care ne-au remodelat formele de viață și de gândire.

Schimbarea
Încă de la început, copiii noștri au provocat nu doar corpul, ci și mintea noastră.
Așa am ajuns  să ne imaginăm și să vedem forme noi acolo unde înainte erau linii clare. Procesul lor de evoluție a devenit și al nostru.

Impactul a fost atât de mare, încât amândouă am ales să punem împreună experiența profesională pe care o căpătasem până atunci ca adulți, de arhitect / designer și de economist, și cea emoțională pe care o încercam acum ca mame. Și să dăm formă unui nou început.

Un atelier care crează obiecte și experiențe personalizate din lemn, pentru dezvoltarea și descoperirea atât a copiilor, cât și a părinților. Un atelier pentru exploratori între 1 și 101 ani.

 

Formarea
“Când băiatul meu m-a introdus prima dată în universul Montessori, am avut sentimentul că învăț din nou lucruri de bază, care însă cumva îmi scăpaseră până atunci. Așa cum redescoperisem culorile, formele sau experiențele cu el, așa învățam acum să învăț. Prin joacă.” Andreea

“Când fata mea vine și îmi arată soluții noi, diferite de cele știute de mine până atunci, mi se aprind beculețe în minte și văd cum soluțiile, și chiar dificultățile întâlnite de ea, devin jocuri educative în atelierul nostru.” Alina

Adevărul este că ai noștri copii au devenit formatorii noștri. De cele mai multe ori, tot ce facem noi este să îi observăm și să îi ascultăm. Și apoi să dăm materialitate ideilor lor. Așa se nasc seturile din lemn de tip Montessori, hărțile Europei din lemn, ceasurile din lemn și texturi de materiale colorate și alte forme educative care stimulează imaginația.

 

Atelierul nostru lucrător în lemn are ingrediente simple: creativitatea și pragmatismul.
Nu găsești atributele astea două împreună la vreuna dintre noi. De-asta ne-am și unit. Suntem prietene și avem în comun curiozitatea și dragostea pentru copii și dezvoltarea lor, dar și a noastră. Însă cam aici se termină părțile comune și încep diferențele: una e creativă și dezorganizată, cealaltă e metodică și analitică. De-asta funcționăm doar împreună:).

De-asta produsele noastre, fie că sunt seturi educative, fie că sunt obiecte personalizate stimulează, prin experiență practică, simțurile și creativitatea.

 

Suntem un atelier mereu în construcție. Azi facem seturi educative tip Montessori, apoi trecem la jocuri educative experimentale venite de la copiii noștri sau obiecte personalizate pentru evenimente, workshop-uri și spații de joacă. Suntem deschise colaborărilor și provocărilor, pentru că toate ne ajută să ne modelăm încontinuu evoluția.

 

Cu mulțumiri în forme noi,

Andreea și Alina și copiii